Type your search keyword, and press enter

Tur med Oda og hundene

Idag fikk vi besøk av Oda og hennes to kooikerhunder; Kaspar på fem år og Anton på åtte måneder. Taxi synes ikke det var så stas med hannhunder på besøk, men det gikk helt greit på turen. I og med at Nora kun er 10 uker, ble hun bært store deler av turen, men likevel var hun naturligvis veldig sliten da vi kom hjem etter å ha måttet forholde seg til to ukjente hunder i tillegg til Taxi.

Hun og Taxi er forøvrig blitt skikkelig gode venner. De leker støtt og stadig, deler vannskål og seng, og er rett og slett utrolig gode sammen. Jeg var jo litt bekymret da vi først kom hjem med Nora, og Taxi tilsynelatende syntes hun var ekkel og ikke ville ha noe med henne å gjøre, men det tok ikke mange dagene før han forstod at hun faktisk er ganske kul 🙂 Om noen dager henter vi også Luna, som frem til nå har vært på “ferie” hos moren min.

Bilder fra turen idag:

 

Bilder fra litt andre turer den siste uka:

Hovedøya, “revejakt” og hornhinnesår

Igår kom sommeren, ihvertfall for en dag 🙂 Vi tok båten ut til Hovedøya sammen med pinscherne Stretto og Scott, og deres eiere naturligvis. Mens vi tobente spiste og drakk, lå hundene for det meste og slappet av på hver sin plass. Taxi elsker Stretto over alt på jord, men han hadde ikke mye til overs for Scott. Og Scott var stormforelsket i Luna.

Utover kveldstimene da stranden ble tømt for folk, fikk vi plutselig øye på en rev på leting etter matrester. Ingen av hundene så den, og det var like greit, for da hadde de nok laget et spetakkel tenker jeg. Prøvde å ta bilder av den, men da stakk den raskt til skogs dessverre.

Vel hjemme etter ni timer på hovedøya, var vi slitne for å si det mildt. Hundene har omtrent ligget i koma i hele dag med unntak av at jeg plutselig måtte på dyreklinikken med Luna. Klønete frøkna har klart å dra på seg et ganske stort sår på hornhinnen og får nå to typer øyedråper.

Tur til Gressholmen

Trøtt og sliten etter en lang, men veldig fin dag på Gressholmen. Da vi (broren min og jeg) tok båten over fra Vippetangen var det totalt overskyet og regnet, men vi var overbevist om at sola skulle komme senere. Og det gjorde den også 🙂 Så ut til at veldig mange var blitt skremt fra å dra ut på øya på grunn av gråværet tidligere på dagen, så derfor var det også veldig lite folk der – noe som er heelt greit når man har med to hunder.

Etter å ha sittet i solen, grillet grillspyd og latt hundene bade og kose seg, tok vi en tur rundt øya. Og plutselig fikk vi øye på en annen kooiker. Lot ikke hundene hilse, da hverken den eller Taxi er spesielt begeistret for andre hannhunder, men det var likevel morsomt å møte en annen kooiker på tur da det ikke skjer så ofte.


 

Det er også veldig hyggelig å se hvor mye glede Luna og Taxi har av å være to. Selv om Luna er sju år eldre enn han, hender det at de finner på å både leke sammen og ligge inntil hverandre.

Hyttetur

Sommerferien nærmer seg slutten, og selv om vi ikke har kunnet ta oss råd til noe feriereise i år, ble det et par dager på hytta til svigers fra onsdag til fredag. Hytta er nærmest et hundeparadis, og alle hunder som setter sine labber der blir forelsket. Det er skog, vann, massevis av tur og frihet til å løpe, leke og spore for dem. Dessuten fikk Taxi og Luna møte bestevenninnen Zara som er en Flat coated retriever.

Taxi “lekte” med en padde, men han rørte den ikke. Bare prøvde forsiktig å få den til å bevege seg med å ta labben bortpå, men han holdt avstand da den tydeligvis var litt skummel også. Luna derimot tok en annen padde i munnen før hun innså at paddegift smaker vondt. Men etter (litt ufrivillig) skylling av munnen med vann etterfulgt av leverbiter for å døyve smaken, var alt greit. Ikke alltid så lett å forstå at man egentlig er fuglehund 😉

Ellers har de storkost seg begge to, og tilogmed Taxi har svømt masse. Svømmeteknikken hans trenger virkelig å pusses på, da han til tider tror man skal svømme stående i vannet. Men det tenker jeg kommer seg etterhvert. Det viktigste er at han ikke er redd for å hoppe uti.

Tur til Trollvann igjen

Jørgen og jeg hadde egentlig planlagt å bruke dagen på litt nyttige ting som å pakke ut av poser/esker som fortsatt ikke er ordnet med etter flyttinga osv, men innså at man må bruke de dagene med fint vær ute når man har dem.

Dro til Trollvann idag også, og spiste lunsj på Trollvannsstua hvor det er utrolig koselig. Da vi satt der kom det plutselig et nysgjerrig ekorn som lurte på om det var noe mat og få, men det forsvant raskt da jaktinstinktet i Luna våknet, og hun lagde endel lyd i fortvilelse over at hun ikke fikk lov å jage det. Rakk heldigvis å knipse et par bilder før det forsvant.

Ble så stolt av Taxi idag, for han turde for første gang å svømme ordentlig i ferskvann! 😀 Han er litt rar og pysete når det kommer til svømming. Ved sjøen hvor det er litt langgrunt svømmer han mer enn gjerne og apporterer i vann, men han har hittil ikke tørt annet enn å vasse rundt i ferskvann. Men idag både svømte han og apporterte som bare det, og så ut til å ha det ordentlig morro! 🙂

Idag gikk vi 6,29km med flyttetid på 1 time og 20 minutter.

Kameltur

Neida, har dessverre ikke vært på kameltur idag, selv om det hadde vært gøy. Men ifølge ruta på kartet ser det ut som vi har gått i kamelform idag 🙂

Startet turen opp Årvollåsen, og prøvde senere å gå inn noen stikkveier vi ikke har prøvd tidligere. Det hele endte med endel klatring og tur gjennom tett skog, men vi kom tilslutt frem til Trollvann. Trollvann er nok Lunas yndlingssted over alle yndlingssteder, for der har hun mange gode bademinner fra. Idag fant hun ny hobby; å jakte på rumpetroll som det virkelig krydde av der. Vi fant en koselig grillplass inne i skogen hvor vi fyrte opp primusen. Dagens lunsj/middag ble pølser fra Grøstad gård med egg fra Holtet gård og tomater. Kjempegodt! Hundene fikk vomsuppe, men fikk også smake på pølse. Turen ble på 10,94km med flyttetid på 2 timer og 35 minutter.

Bilde
Ruta