Type your search keyword, and press enter

Fellesutstillingen 2013

Som relativt ny fuglehundeier (det vil si gruppe 7-hund-eier) har jeg idag vært på min første rene fuglehundutstilling; fellesutstillingen.

Var på plass klokka 9 for å ha god tid til å sette opp easy-up teltet mitt. Det øspøsregnet, blåste og var rett og slett skikkelig kaldt og guffent. Etter litt (les: mye) styr var teltet oppe. Trodde jeg. “Easy up my ass” tenkte jeg mens jeg holdt på å fryse fingra av meg. Inntil jeg innså at det stod på vranga. På andre forsøk gikk det derimot litt bedre.

IMG_5598

Etter å ha krangla med teltet ble det brått Noras tur. Jeg visste fra før av at hun ikke ville være spesielt begeistret for klissvått, gjørmete gress, så travinga i ringen gikk ikke helt strålende. Men noen skritt var okei , hun stod pent og logret som alltid til dommeren 🙂 I konkurranse med seg selv ble hun BIR (best i rasen) med følgende kritikk:

“8,5 måneder tispe. Godt kjønnspreg. For alderen harmonisk og velbygget. Bra hode. Kunne hatt noe mere underkjeve. Bra over og underlinje. Tilstrekkelig bryst. Gode poter. Meget lovende.”

IMG_5586

I mellomtiden var det bare å vente på BIS-finale. Snakket med mange trivelige folk, drakk kaffe, spiste kake, spiste pølse og slikt som man gjør i ventetiden på utstilling. Skoene mine, sokkene mine og føttene mine var klissvåte, så jeg bestemte meg for å se om det fantes en coop marked eller lignende i nærheten hvor det var å få tak i noen billige gummistøvler. Endte opp i Fetsund sentrum, hos Lars Faller, på verdens koseligste sko og garn-butikk. Han som drev den, en kar på nesten 90 år, var bare helt fantastisk. Makan til kundeservice finnes ikke, det er jeg overbevist om. Jeg skal definitivt ta turen innom der neste gang jeg er på de kantene 😀 Og støvler fikk jeg kjøpt, ullsokker også.

Storfornøyd etter handelen var jeg tilbake på utstillingen, hvor jeg fortsatte med skravling, titting, mer kaffedrikking og mer spising. I litt bedre humør nå som jeg var tørr og varm på føttene 😛 (Note to self: ikke dra på utstilling i converse sko når det regner).

Så ble det omsider tid for best in show-finale. Nora stod helt supert, men løp fortsatt ikke så veldig bra på det våte gresset. Men dommeren likte henne godt og plasserte henne som BIS 4 😀

IMG_5659

Vi har hatt en fin dag vi, til tross for at værgudene ikke var helt med oss 😀 Møtt mange trivelige mennesker, vært på verdens koseligste skobutikk og vunnet masse fine premier, diplom og sløyfer 😀

Og det var avslutningen på Noras valpeshowkarriere.

Flere bilder her.

Nora er påmeldt sitt første valpeshow!

Som overskriften sier, så er Nora nå påmeldt sitt aller første valpeshow. Debuten vil foregå i Letohallen 29. desember i regi av norsk dobermann klubb, og jeg gleder meg selvfølgelig veldig. Blir overraska hvis hun ikke er eneste valp av rasen Drentsche patrijshond, men blir uansett veldig moro å se hvordan kritikk hun får til tross for at hun kommer til å være hengslete i kroppen og midt i tannfelling, hihi 🙂 Det jeg er mest spent på er hvordan hun vil takle det å være i en bråkete hall med masse mennesker og hunder, men sålenge vi miljøtrener frem til den tid burde det gå fint.

Har også meldt oss på valpekurs hos canis, som starter 14. januar. Det blir moro det! Oversikt over våre kurs -og utstillingsplaner oppdateres fortløpende under “planer“.

NKK Bjerke

Taxi vært på sin første utstilling i år.

Det ble dessverre bare blåslufsa idag, men vi prøver igjen senere på høsten. Dommer var svenske Moa Persson. En dommer som viste seg å være svært nøye ned til hver minste detalj.

Hun ga Taxi denne kritikken:

“Utmerket type og størrelse. Velformet hode. Korrekt uttrykk. Fine franser. Korrekt vinkel skulder. Rett overarm. Velvinklet bak. Overlinje er sluttende. Utmerket bevegelser bak. Glad og livlig. Det hvite skulle vært flekkfritt. Kunne vært klarere rød. Pelsen på kroppen er ei i beste skikk” (han har hatt skikkelig røyteperiode de siste ukene, og er fortsatt ikke ferdigrøytet for denne gang)

Taxi var glad og fornøyd, og logret ivei i ringen. Jeg er veldig fornøyd med kritikken idag, og gleder meg til neste utstilling. Ingen av hannhundene fikk CK idag.

Stor takk til Ane som gjorde en strålende jobb med å vise han idag, og takk til Martin som tok bilder!

 

Tilbake i ringen

19. august er det duket for NKK Bjerke, og Taxi skal igjen i ringen etter en lengre pause. Han har ikke vært på utstilling siden ifjor vinter, og grunnen til det er at jeg har villet la han utvikle seg litt mer i kroppen først.

Dessverre skal jeg ikke stille han selv. Eller, det i seg selv er egentlig bare morro. Jeg gleder meg til at noen andre skal stille han for meg, og har trua på at han vil oppføre seg fint. MEN jeg får ikke vært der selv og sett på da jeg er tilbake på skolebenken i Danmark for siste gang, og har ingen muligheter for å dra hjem den helga. Men jeg skal følge spent med herfra, og gleder meg til bilder og referat.

Seks kooikere er påmeldt, og jeg krysser fingrene for Ane og Taxi 🙂

Bildet tatt 07. oktober 2011