Type your search keyword, and press enter

Velkommen

Velkommen til min hjemmeside!


Her kan du lese om meg og mine hunder og lese bloggen som oppdateres litt sporadisk.

Nyheter:

13.10.2018: Treningsdagbok, blogg og forsidebilde oppdatert.
25.07.2018:
Treningsdagbok og blogg oppdatert.
14.07.2018:
Sega sin side oppdatert.
21.04.2018:
Gratulerer med dagen til Taxi som fyller 9 år!
24.03.2018: Velkommen Sega! Bilder fra hentedagen er lagt ut i eget innlegg.
20.03.2018: Nytt tilskudd til flokken er snart på plass – mer info kommer! 😉

Øyelysning

Ifjor da Nora var et år ble hun rutinemessig øyelyst for å se etter arvelige sykdommer på øynene. Tilsynelatende frisk og fin som hun er forventet jeg at alt skulle være tipp topp også der. Men hun fikk dessverre påvist katarakt (grå stær) på sitt venstre øye. Det høyre fant de ingenting på. Jeg ble selvsagt veldig lei meg over dette. Litt fordi jeg da ikke kunne avle på henne som planlagt, men mest fordi jeg var redd dette skulle utvikle seg fort og til begge øynene og gjøre henne blind.

Nora har det siste året ikke vist et eneste tegn på redusert syn og har vært og er fortsatt helt symptomfri.

Idag, et drøyt år senere, ble hun øyelyst på nytt av øyespesialist. Forandringene på linsen på det venstre øyet var der fortsatt, men de hadde ikke utviklet seg i det hele tatt. Så det var gode nyheter! 😀 I og med at katarakt er noe som normalt sett utvikler seg de første årene av hundens levetid, er det en stor sannsynlighet for at forandringene på linsen i hennes tilfelle ikke skyldes en sykdom, men en utviklingsfeil i fosterlivet som ikke har noe som helst betydning for hennes helse og eventuell avl.

Nå er det bare å vente et år før ny øyelysning. Hvis utviklingen fortsatt står helt stille og alt er uforandret kan man nesten konkludere med at det ikke er snakk om den arvelige utviklingskatarakten som fører til redusert syn/blindhet. Hun vil likevel øyelyses ytterligere en gang til etter det for å være sikker på at det ikke er noe som ikke utvikler seg over tid. Først da vil det gjøres en endelig vurdering på om hun skal avles på, og det vil også tas med i betraktningen hva som finnes ellers på søskenflokken og ellers på linjene.

Krysser fingrene for herlige Norusen – som var så flink pasient på Jeløy dyreklinikk idag! 🙂

Edit: Etter en samlet vurdering etter dette innlegget ble det besluttet at avlsplanene med Nora skulle legges på is. Hun har blant annet ganske dårlig tannhelse som ikke er noe vi ville risikere å føre videre. 

nora-oyelysning

Swix på besøk

Vi har hatt Swix på lekebesøk! 🙂

Swix er på dette tidspunktet fire måneder gammel og hun kommer fra samme oppdretter som Nora (fan ‘t Suydevelt). Jentene koste seg masse og vi gleder oss til de skal få møtes igjen. Swix bor bare 15 minutter unna med bil, og er dermed den drenten som bor nærmest oss.swix1swix2 swix3 swix4 swix7 swix8 swix9

Livet i Drøbak

Endelig er vi på plass i vårt nye hjem – en enebolig i idylliske Drøbak! 😀 Litt av en overgang fra leilighet i Oslo! Har ikke bodd her mer enn 10 dager, men på grunn av ekstremvarmen har vi ikke kommet helt på plass med ting og tang enda. Slikt får vente til dårligere vær 🙂 Men grillen er på plass, kjøkkenet er mer eller mindre pakket ut, og nå er også både TV og Internett på plass, så da begynner det å bli litt orden her i hvert fall.

Vi har gått tur i Seierstenmarka til et av skogsvannene der mer eller mindre hver dag. Godt for både to og firbente å få avkjøle seg. Nora nærmer seg to år, og har aldri vært spesielt interessert i å svømme, men hun tok en helomvending da vi flyttet hit. Nå svømmer hun som hun aldri skulle gjort annet! 🙂 Hun trenger ikke engang motivasjon/dummy for å legge på svøm, det gjør hun bare på eget initiativ så fort hun kommer frem til vannkanten. Men kastes det en dummy, henter hun mer enn gjerne den. Og hvis det kastes flere, så skal hun aller helst ha med alle tilbake på samme runde.

Her kommer et utvalg bilder fra de siste dagene:

alle1 alle2    lunaognora1 nora1 nora2 nora3 nora4 nora5 nora6 nora7 nora8 nora9 nora10 nora11 noraogtaxi1 seierstadmarka1 seierstadmarka2   taxiognora1 taxiognora2

Ny garderobe

Norusen har fått oppdatert garderoben sin med Non-stop sin spor/tur-sele samt maasai lærhalsånd. Riktig så fin ble hun 😀

Hun bruker ofte trekksele når vi går lengre turer med magebelte, men til vanlige gåturer og sykkelturer ønsket jeg en sele med god polstring, god plass bak forbena og god bevegelsesfrihet i skulderpartiet. Håper å bli fornøyd med denne!

Halsbåndet er håndlaget i Tanzania av Masaai-befolkningen under Fair Trade policy. Kooikeren Taxi har det samme, så nå matcher de to nederlenderne 🙂

nonstop1 nonstop2 nonstop3 nonstop4

Fugletrening i Sverige

14-15. september gikk turen til Älviksholm gård til Rolf og Pernilla ved kennel Classic Dreams (weimaraner-oppdrett). Treningenhelgen ble arrangert av den svenske Drentsche Patrijshond klubben, hvor ni drenter og to stabijhonds, fordelt på to grupper, deltok.

Alle hundene viste gode anlegg for søk og stand, og det ble trent både på fasan og rapphøns. Nora var naturlig nok ganske så vill av seg da hun ble presentert for fugl for første gang, men utover helgen lærte hun seg å beherske seg. Noe særlig ro i oppflukt har hun så absolutt ikke inne enda, men det er bare å trene, så vil vi forhåpentligvis være klare for jaktprøve en dag 🙂

En annen ting som ble kommentert av Pernilla var at hun syntes det var så trivelig å se at alle hundene var så rolige og vennlige, og akkurat det er egenskaper som verdsettes høyt hos rasen.

IMG_9523 IMG_9490 IMG_9479 IMG_9656 IMG_9637 IMG_9729 IMG_9725Flere bilder fra treningshelgen kan ses i eget facebookalbum her.