Noortje fan’t Suydevelt “Nora”

For ei uke siden fikk jeg vite hvilken valp fra kullet som skulle flytte fra Nederland til Norge, og bli mitt nye familiemedlem. Men nå innså jeg at hun mangler å få en ordentlig presentasjon i bloggen.

Det er fem tisper i kullet, og oppdretter skal selv beholde en av dem. Den tispa oppdretter har valgt ut til meg har forholdsvis mye hvitt på kroppen og et nydelig, symmetrisk bliss. Vakker er hun! 🙂

14. oktober reiser samboer og jeg for å hente henne, og da er planen at alt skal gå knirkefritt med både papirer og reise 🙂 Så gjenstår det bare å se om jeg har vært god til å organisere og planlegge ting på forhånd – så vi ikke møter på noen uventede overraskelser. Jeg lover reisereferat kort tid etter at vi er kommet hjem!

5 1/2 uke gammel
-her sammen med kullsøster
Tispene 2 uker
-Nora er merket som nr. 2 på bildene
Valpene nyfødt med sin mor “Vilou”
-Nora er merket med lilla pil

Planlegging av import av valp:
Tenker det kan være greit å sette opp en liste over hva som må gjøres før man kan hente valp i utlandet, både for min egen del så jeg ikke glemmer det ved en evt. senere anledning, og hvis noen andre skulle være interessert. Følgende gjelder import av valp under 3 måneder fra EU/EØS-land. Sjekk forøvrig om det er spesielle regler fra et bestemt land på Mattilsynet sine nettsider.

 • Valpen skal være mikrochippet og ha pass.
 • Den skal være behandlet mot revens dvergbendelorm iløpet av de siste 10 dagene før innførsel til Norge. Behandling gjentas innen 7 dager etter at man er kommet hjem.
 • Dyr skal normalt fraktes direkte fra utførselslandet til Norge med fly.
  Book flybilletter i god tid slik at man er sikret å få plass til hund i kabinen på vei hjem. Bestilling av plass til hund i kabin gjøres etter bestilling.
  Ikke alle flyselskaper tillater hund i kabinen, så dette er også viktig å undersøke. Hos SAS er maks vekt på valpen + bur totalt 8kg, og maks dimensjoner er 40cm x 25cm x 23cm. Bag/bur må være godkjent for flytransport, vanntett, ha fast bunn og være beregnet for transport av dyr.
 • Når valpen er mikrochipped og vaksinert (ikke mot rabies) hos oppdretter, skal man sende inn en søknad til Mattilsynet via mattilsynets skjematjenester. Det står at behandlingstiden er på fire uker, men man får vanligvis svar etter langt kortere tid. De er også behjelpelige hvis man ringer og forteller at det haster.
 • Sammen med søknaden legges en kopi av erklæring fra oppdretter, som sier at valpen ikke har vært utsatt for smitte osv. Originalen av denne erklæringen skal oppdretter beholde frem til man henter valpen, og den skal da vises i tollen i Norge.
 • Husk å sjekke om hotellet tillater hund ved eventuell overnatting i utlandet etter at valpen er hentet hos oppdretter.
 • Man skal gjennom tollen når man kommer til Norge, for at valpen og papirer skal sjekkes og for at moms skal betales (25% av kjøpssummen).