Blir et litt langt innlegg dette, så scroll bare til bunn av siden hvis du kun vil se valpebilder 🙂

For øyeblikket sitter jeg på baderomsgulvet på et hotell i Amsterdam, og er mildt sagt trøtt som et uvær. Turen har hittil ikke gått heeelt som planlagt, men litt flaks i uflaksen har vi likevel hatt.

På lørdag hadde jeg fullstendig styr på hva jeg skulle pakke, referansenummer, nødvendige adresser og telefonnummer osv. Men passet mitt, det klarte jeg ikke å finne. Etter mye frem og tilbake viste det seg at det lå nederst i en pappeske i kjellerboden. Så kom Jørgen til å tenke på at sitt kanskje var gått ut på dato. Og joda, det var det. Prøvde å finne ut om man egentlig trenger pass innen Schengen-landene, og etter mange misvisende svar var konklusjonen: Nei, MEN pass er eneste gyldige legitimasjon for nordmenn.. Så planen var å skaffe et nødpass hos politiet på gardermoen søndag morgen.

Utover dette var planen å ta toget fra Schiphool flyplass til Assen, hvor oppdretter skulle hente oss. På grunn av bygningsarbeid på skinnene, som resulterte i at man skulle måtte foreta 3-4 togbytter på strekingen, anbefalte oppdretter oss å leie en bil istedet, dette med tanke på valpen. Ikke noe problem tenkte jeg og navigerte meg inn på SAS sine sider. Ser der da at via Autoescape kan man leie bil fra en av mange forhandlere. Etter å ha valgt bil og betalt, kom en mail med kvittering, samt info om at verdibeviset (hvor det da skulle stå hos hvilken forhandler bilen skal hentes) skulle komme innenfor 72 timer.

Søndag morgen stod vi opp halv sju. Kjørte hundene bort til hundpasseren (les: mamma), tok bussen til byen og flytoget derifra til Gardermoen. Var ute i god tid, men da vi kom til Gardermoen var selvfølgelig politistasjonen midlertidig stengt den dagen. Dermed fikk vi ikke skaffet nødpass.. Utover dette gikk alt på flyplassen veldig greit, og vi kom oss på flyet.

Vi ankom Nederland i 12-tiden, og sjekket mailen for verdibevis fra Autoescape igjen, men i mailboksen lå det ingenting. Autoescape var dessuten stengt i helgen, så det gikk ikke an å kontakte dem. SAS var heller ikke mye til hjelp. Derfor, da vi ankom Nederland gikk vi systematisk innom alle bilutleiefirmaene på rad og rekke og sjekket om de hadde vår bestilling inne. Det hadde de da selvfølgelig ikke, og vi endte opp med å måtte betale det dobbelte for å leie en ny bil. Mannen vi snakket i Sixt med var utrolig hjelpsom, og syntes litt synd på oss. Derfor fikk vi låne GPS gratis, samt fikk en større bil til prisen av en liten en. Det ordnet seg dermed med leiebil tilslutt, men jeg skal sørge for at vi får igjen pengene fra Autoescape. Det BØR ikke være mulig å bestille og betale for en leiebil til dagen etterpå, uten at du får den..

I fire-tiden ankom vi kennel Fan’t Suydevelt i Exloërveen. Der ble vi møtt av Esther Hoeksema og noen overlykkelig drenter. Alle valpene i kullet var allerede hentet, så det var bare Noortje (Nora) og den valpen oppdretter selv skal beholde igjen i huset. Vi drakk kaffe, spiste kake, skravlet og så gjennom papirer. Engelsken min er ganske skurrete, men det gikk veldig fint å kommunisere forde. Valpene tisset, bæsjet, bøllet og dro i skolisser, og etter noen timer var det på tide å kjøre tilbake til Amsterdam.

Akkurat ankommet oppdretter

Nora ble ganske bilsyk på veien, og kastet opp fire-fem ganger. Men hver gang vi stoppet for å ta pause, var hun i strålende humør. Hun virker absolutt som en veldig trygg og stabil valp med masse av selvtillit 🙂

Jeg hadde booket hotell via hotels.com, og selvfølgelig sjekket at kjæledyr var tillatt. Var så fornøyd, for jeg hadde funnet et som ikke var så dyrt, som lå med parkområde i umiddelbar nærhet. Problemet var bare det at de tillot ikke dyr allikevel.. Oppdretteren tok en alvorsprat med dem, og de godtok at Nora fikk bo på hotellet en natt sålenge vi holdt henne i transportburet til en hver tid. Nå sier det seg selv at det ikke er forsvarlig å gjøre mot en liten valp som akkurat er reist fra alt den kjenner, så Nora har fått storkose seg på hotellferie hun 🙂 Utendørs er hun også helt imponerende. Så utrolig trygg og flink! Men vi kunne ikke risikere at hun tisset i senga eller på teppet, så jeg har tilbragt store deler av natta sammen med henne på badet.

Vekkeklokka er satt til å ringe om 30 minutter. Jeg har sovet to timer. Så nå tenker jeg at jeg skal gå å pakke. Krysser fingrene for at vi kommer oss gjennom flyturen uten at dem mener buret er for lite eller noe i den duren. Jeg har ihvertfall husket å reservere plass til hund i kabin, og fått bekreftet dette for lengst. Nora ble veid igår, og veier hele 5 kg.