Vel hjemme fra dag 1 med runderingskurs i regi av Canis hundeskole. Instruktør var Camilla Lien.

Vi møtte opp på Eggemoen klokka 10 og fikk først en liten teoretisk innføring av rundering, samt hadde en presentasjonsrunde. Vi var ikke mer enn fire ekvipasjer, noe som var utrolig deilig. I tillegg til Nora, var det en puddel, en toller og en australian shepherd som deltok. Puddelen og tolleren hadde trent litt tidligere, mens både Nora og aussien var helt ferske i gamet.

Klar for kurs :)
Klar for kurs 🙂

IMG_4555

Først ut var aussien, som viste et naturtalent idet den startet. Nora skulle gå som nummer to, så var veldig spent på hvordan hun skulle prestere i forhold.

Bingo finner figuranten
Bingo finner figuranten
Bingo løper til figurant
Bingo løper til figurant

Vi fokuserte idag kun på søk under system. Her skulle føreren gå bortover en midtlinje med en figurant plassert på hver side. Hunden skulle søke ut mot figuranten på den ene siden (hvor det ventet masse belønning i form av lek og godis). Etter passelig mengde belønning ble figuranten passiv, og hundens oppgave var å løpe en rett linje på tvers forbi føreren til neste figurant som stod klar med tilsvarende belønning. Etterhvert flyttet både fører og figurant seg fremover slik at det ble flyt i søket. Vanskelighetsgraden økte også i form av avstand og økt vegetasjon.

Så, over til Noras første forsøk. Satt på henne refleksdekken og tok kobbelet av. Hva gjorde frøkna? Hun løp ellevill rundt og gikk spor i området og koste seg med å være på skogstur 😛 Men så tok det ikke lang tid før hun tok poenget. Halen gikk som en propell, og hun syntes dette var tidenes kuleste lek. Det tok litt tid før hun forstod at hun måtte løpe til neste figurant for å få belønning, så da den første figuranten ble passiv og ikke ga henne mer godbiter eller oppmerksomhet, startet hun å tilby atferder som å sitte fot og dekke for vedkommende 😛 Sånn går det når man har en klikkertrent hund 😀

Nora tar seg en tur på egenhånd
Nora tar seg en tur på egenhånd
Nora finner figurant
Nora finner figurant
Nora finner neste figurant
Nora finner neste figurant

Så var det pause for Nora mens tolleren, puddelen og aussien trente. Nora hadde fått tid til å gruble litt over saken, for da det igjen var hennes tur gikk hun rett på sak 🙂 Litt vimsing denne runden også, men noe annet var ikke å forvente. Plutselig ville hun nemlig ikke ha supermixen jeg hadde laget med pølse, kjøttkake, fiskekake og lungemos – men leverpostei ville hun ha. Hun liker blant annet broccoli og sennep til vanlig, så jeg vet ikke helt hva som plutselig gikk av henne 😛

Mia fant meg
Mia fant meg
Mia
Mia
Boy
Boy
Mia
Mia
Bingo
Bingo
Boy
Boy

 

Etter at alle hundene hadde gått runde nummer to var det tid for lunsjpause for oss tobente og en lengre hvilepause for hundene.

På runde nummer tre var Nora helt fantastisk! Jeg kunne ikke tro mine egne øyne, og jeg tror også instruktøren var imponert 😀 Hun løp målrettet i full fart fra figurant til figurant med en utrolig fin flyt i det hele. Helt på slutten av runden tok hun en liten omvei idet det kom et vindkast. For det som lå på bakken var et elg-kranie! Jeg kan godt forstå at det måtte utforskes ja 🙂 Men det tok ikke lang tid før hun var på plass hos figuranten igjen, og  hun avsluttet treningen helt strålende. Jeg er så utrolig fornøyd over prestasjonen og progresjonen hennes bare på en dag! 😀

"Jeg fant deg!"
“Jeg fant deg!”
Nora runderer på to ben
Nora runderer på to ben
Nora finner figuranten
Nora finner figuranten
I full fart mot neste figurant
I full fart mot neste figurant
Ikke rart man blir litt distrahert når man finner dette i skogen
Ikke rart man blir litt distrahert når man finner dette i skogen

IMG_4833 IMG_4838

Imorgen skal vi fortsette med søk i system, men vi skal også trene på melding og søk på overvær. Jeg gleder meg, og har absolutt fått mersmak på rundering 🙂