Klokka 10 idag var vi tilbake på Eggemoen for en ny dag med runderingstrening.

Vi startet med søk på overvær. En figurant gjemte seg bak busker og trær så vedkommende ikke var synlig, og Nora fikk heller ikke se hvor hun gjemte seg. Hadde kobbel på Nora mens vi gikk i sikksakk. Etter ganske kort tid kom det et svakt vindkast mot oss og Nora løfta hodet og snuste i lufta. Hun hadde fått  teften på figuranten 🙂 Slapp kobbelet og lot henne søke, og hun gikk rett på og fant figuranten uten å nøle. Ikke verst presentasjon på første forsøk 😀

På vei ut fra gjemmestedet med instruktør og figurant
På vei ut fra gjemmestedet med instruktør og figurant

I mellomtiden gikk de andre hundene. Det var litt lotto med vinden idag. Ideelt skulle vi hatt motvind, men vinden bestemte seg for å enten være ikke tilstede eller forandre retning hele tiden.

Jeg er fingurant for aussien Bingo
Jeg er fingurant for aussien Bingo

Så var det tid for en ny runde med søk i system, som vi også trente på igår. Idag valgte jeg å droppe langline på Nora, da jeg stolte på at hun var blitt såpass sikker i øvelsen at hun ikke ville finne på noe sprell. Var null problem, hun løp fra figurant til figurant – målbevisst, lykkelig og glad 🙂

Etter dette var det tid for lunsjpause. I anledning Taxi sin 4-årsdag idag hadde jeg tatt med hundepizza til de firbente. Gratulerer med dagen kjære Taxi! 🙂

IMG_4971 IMG_4979 IMG_4992

IMG_4983

Etter lunsj fikk vi en teoretisk innføring i innlæring av melding med løsbitt (og etterhvert bringkobbel). Instruktøren demonstrerte med egen hund. Jeg har vært bevisst på å rose Nora for å plukke opp og bære gjenstander, og vi har også trent noe med treapport. Men hun er ikke spesielt god på å holde fast.

Da jeg først introduserte henne for løsbittet syntes hun det var ekkelt og var absolutt ikke interessert i å putte det i munnen. Etterhvert fikk jeg henne til å holde et lite sekund, og jeg prøvde å klikke og belønne mens hun hadde det i munnen fremfor idet hun hadde tenkt å slippe. Men var ikke like lett å time hver gang 😛 Bestemte meg for at dette var noe vi kunne trene på hjemme fremfor å bruke mye tid på holde fast-trening på kurset, men idet jeg ga løsbittet tilbake til instruktøren ville Nora gjerne holde det. Hun tok det i munnen og løp fra person til person med stolt kroppsholdning for å vise frem hva hun hadde i munnen mens jeg skrøt av henne. Etter dette tok hun en liten seiersrunde i skogen med løsbittet i munnen 😛

IMG_5054

IMG_5062

IMG_5093Vi avsluttet med en ny runde med søk i system. På dette tidspunktet var det tydelig at alle hundene begynte å bli slitne etter en kurshelg. Intensiteten var ikke like høy og noe mer vimsing ble det. Men Nora gjorde absolutt en god jobb på siste runden også 🙂

Jeg må si jeg synes rundering virker veldig spennende, og kurset har virkelig gitt meg lyst til å fortsette å trene med Nora. Er ikke sikkert det blir på konkurransenivå, men vi får se. Kanskje 🙂

Forøvrig vil jeg benytte anledningen til å linke til Cecilie med drenten Nando som skal bli redningshund. De er flinke de!

Nora fikk prøve markeringstrekant. Må si hun kler uniformen 😉

IMG_5126 IMG_5131 IMG_5132