Som relativt ny fuglehundeier (det vil si gruppe 7-hund-eier) har jeg idag vært på min første rene fuglehundutstilling; fellesutstillingen.

Var på plass klokka 9 for å ha god tid til å sette opp easy-up teltet mitt. Det øspøsregnet, blåste og var rett og slett skikkelig kaldt og guffent. Etter litt (les: mye) styr var teltet oppe. Trodde jeg. “Easy up my ass” tenkte jeg mens jeg holdt på å fryse fingra av meg. Inntil jeg innså at det stod på vranga. På andre forsøk gikk det derimot litt bedre.

IMG_5598

Etter å ha krangla med teltet ble det brått Noras tur. Jeg visste fra før av at hun ikke ville være spesielt begeistret for klissvått, gjørmete gress, så travinga i ringen gikk ikke helt strålende. Men noen skritt var okei , hun stod pent og logret som alltid til dommeren 🙂 I konkurranse med seg selv ble hun BIR (best i rasen) med følgende kritikk:

“8,5 måneder tispe. Godt kjønnspreg. For alderen harmonisk og velbygget. Bra hode. Kunne hatt noe mere underkjeve. Bra over og underlinje. Tilstrekkelig bryst. Gode poter. Meget lovende.”

IMG_5586

I mellomtiden var det bare å vente på BIS-finale. Snakket med mange trivelige folk, drakk kaffe, spiste kake, spiste pølse og slikt som man gjør i ventetiden på utstilling. Skoene mine, sokkene mine og føttene mine var klissvåte, så jeg bestemte meg for å se om det fantes en coop marked eller lignende i nærheten hvor det var å få tak i noen billige gummistøvler. Endte opp i Fetsund sentrum, hos Lars Faller, på verdens koseligste sko og garn-butikk. Han som drev den, en kar på nesten 90 år, var bare helt fantastisk. Makan til kundeservice finnes ikke, det er jeg overbevist om. Jeg skal definitivt ta turen innom der neste gang jeg er på de kantene 😀 Og støvler fikk jeg kjøpt, ullsokker også.

Storfornøyd etter handelen var jeg tilbake på utstillingen, hvor jeg fortsatte med skravling, titting, mer kaffedrikking og mer spising. I litt bedre humør nå som jeg var tørr og varm på føttene 😛 (Note to self: ikke dra på utstilling i converse sko når det regner).

Så ble det omsider tid for best in show-finale. Nora stod helt supert, men løp fortsatt ikke så veldig bra på det våte gresset. Men dommeren likte henne godt og plasserte henne som BIS 4 😀

IMG_5659

Vi har hatt en fin dag vi, til tross for at værgudene ikke var helt med oss 😀 Møtt mange trivelige mennesker, vært på verdens koseligste skobutikk og vunnet masse fine premier, diplom og sløyfer 😀

Og det var avslutningen på Noras valpeshowkarriere.

Flere bilder her.