Treningsdagbok

Omsdag 27.11.2018

Den 17.10.2018 bestod Sega bronsemerkeprøven med finfine poengsummer, like før hun fylte ni måneder 🙂 


Lørdag 13.10.2018 – Oppsummering:

Har glemt å oppdatere her, men vi driver og trener til bronsemerket i lydighet. Alle øvelsene er i og for seg inne, men Sega er inne i en periode hvor ting plutselig kan være litt skummelt, sånn at et kraftig vindkast eller en hund som bjeffer kan sette konsentrasjonen litt på prøve under øvelsene. Vi får se om vi består eller ikke når vi skal opp til prøve om ikke lenge 🙂

Ellers har vi vært på agility introkurs og er igang med oppfølgingskurs. Agility er den hundesporten jeg synes det er desidert morsomst å drive med, og Sega synes det er moro hun også. Mål må man ha, så hun er meldt på sin første (riktignok uofiiselle) konkurranse i begynnelsen av februar. Da vil hun akkurat være fylt året og kan dermed delta på blåbærstevner.

Mandag 23.07.2018

Nyinnlæring av hoppstå.

Trent på dekk og bli i helgen, men fikk  så lyst til å samtidig trene inn hopp-stå for å senere få en god plaskedekk ved å etter hvert også trene inn hopp-dekk. Dette er nytt for meg og ikke noe jeg har trent på med de andre hundene.

Sega var en smule forvirret i starten, for hun får nemlig ikke lov til å hoppe PÅ meg eller lekebite etter hendene. Men nå skulle hun plutselig få lov til å hoppe og attpåtil belønnes for det.

Det jeg ønsker å oppnå er et lite hopp med forbena og at forbena deretter skal være låst i posisjon etter at hun lander, frem til jeg gir henne frisignal. Dette skal videreutvikles til stå under marsj. Nå i første omgang skal vi jobbe med å få mindre hopp og hoppstå uten påvirkning av godbit, samt legge på kommandoen «stå». Etter hvert økes tiden hun må stå låst med forbena før hun får belønningen.

Fredag 20.07.2018:
Fellestrening med brukshundgruppa.

  • Terping på utgangsstilling (frem med kassa og kassemetoden igjen)
  • Innlæring av dekk under marsj. Fokus på å rask neddekk uavhengig av utgangsposisjon.
  • Fellesdekk fire ekvipasjoner.

Mål til neste gang:

  • Fremgang i dekk under marsj samt rask neddekk generelt
  • Kunne bevege meg bak henne ved dekk og bli uten at hun reiser seg