Nora

Kort om Nora:

Navn: NV-13 NJV-13 N UCH Noortje fan ‘t Suydevelt “Nora” (NHSB2894063)
Født: 18/8-2012
Rase: Drentsche Patrijshond
Far: Jans fan ‘t Suydevelt (NHSB2694894)
Mor: CH Vilou fan ‘t Suydevelt (NHSB2768902)

Helse:

HD: B
AD:
0
Øyelysning: Påvist katarakt v. øye (gir heldigvis ingen kliniske symptomer)
“Minimal imperfeksjon i linsekjernen og pigmentflekker på bakre linsekapsel. OS: Vakuole sentralt i fremre Ysøm med små fortetninge. Tydelig bakre Ysøm”

nora2

IMG_7784

 

Mer om Nora:

Nora kommer fra kennel Fan ‘t Suydevelt i Drentheprovinsen i Nederland. Hun er et herlig vesen som er glad i alle, store og små, tobente og firbente. Hun er veldig rolig inne og stresser sjelden, men ute har hun stor interesse for fugl. Likevel holder hun seg alltid i nærheten, og er alltid innen synsrekkevidde. Hun er en letttrent og allsidig hund, og vi har trent endel lp og rundering, samt vært på noen utstillinger. Nora er rolig og relativt bedagelig, men ganske så frekk allikevel. I Nederland kaller man ofte drentene for “naugthy dogs”, og Nora er ikke noe unntak. Hun finner stadig på noe pøbelstreker, men man kan ikke annet enn å le av alle de rare påfunnene hennes.

IMG_0620

Moren (Vilou fan ‘t Suydevelt) er nederlandsk utstillingschampion og samtidig en god jakthund. Det er ingen tvil om hvor Nora har fugleinteressen sin fra.

vilou1

vilou7

Faren (Jans fan ‘t Suydevelt) har fått excellent på utstilling, men han er ikke stilt så mye. Han er en god og kosete kar av mild karakter.
jans4

jans2

 

Trykk her for rasestandard.

Flere bilder av Nora:

Nora-feb18

IMG_3382

IMG_3780-1000pxl

4 thoughts on “Nora

  1. Dette blir spennende!! Gleder meg til å høre hvilke det blir og se bilder senere:) Ser jo ut som den perfekte mellomting mellom springer og kooiker;)

    Marianne

    1. Ja, pluss en klype flat, hehe 😉 De er nemlig kjent for å være veldig glad i barn, andre mennesker, andre hunder og dyr, men samtidig er de myke i gemyttet som kooikeren. Utseendetmessig ligner dem springeren en del (eller en litt større, kraftigere kleiner münsterlender), og har mange av de samme egenskapene som springeren. Selv om det er en gruppe 7-hund, er de langt mer førerorientert enn for eksempel en setter, og de holder seg i nærheten av føreren. Aktive er de naturligvis, men det er Taxi også 🙂 Jeg tror dette blir bra 🙂

  2. Så gøy å se alle bildene du har lagt ut av Nora! Hun er nydelig 🙂 Valpeshowet i Letohallen går nok strålende, det er veldig ok å stille ut der. Vi følger med dere her! 🙂

  3. Så moro å se alle bildene av Nora. Hun er ei nydelig jente! Valpeshowet i Letohallen går nok strålende, det er en flott hall å stille i. Vi følger med dere her! 🙂

Comments are closed.