Bloggarkiv – 2012

Besøk av Stretto. 17. juni 2012

Igår var Stretto med familie på besøk. Det var faktisk ganske lenge siden gutta hadde sett hverandre nå, så vi var litt spent på hvordan de skulle reagere, men gjensynsgleden var enorm. De lekte, nussa og var bare superhappy for å få være sammen. Bestevennene 🙂

 

Lek i Lia. 15. juni 2012.

Luna er ferdig med løpetida, og hundene var veldig glad for å møte hverandre igjen 🙂
Startet dagen med en tur i skogen, deretter lek med ball i Årvolllia, etterfulgt av tur i Bekkedalen og til slutt løp og lek i parsellhagen.

Gårsdagens agilitytrening var helt super. Taxi prøvde seg litt med å stikke helt i begynnelsen, ikke til andre hunder, men til en spennende lukt på bakken. Og det var tydelig at han vurderte om han gadd å høre på meg. Men i forhold til hvordan det var før, går det bare strålende! Vi trente hel bane igår, og det gikk utrolig bra. Gleder meg sånn til å konkurrere igjen, men tør ikke helt enda..

Imorgen kommer Stretto med eiere på besøk, og det gleder vi oss masse til!

Legger ved noen bilder fra lek med tennisball i årvolllia.

 

Vi har flytta! 😀 13. juni 2012

Den siste uka har vært utrolig slitsom. For det første har det vært altfor mye å gjøre på jobb, men i tillegg har samboer Jørgen og jeg stått på for fullt for å klargjøre leilighet til visning samtidig som vi har pakka for flytting. Brukte flyttebyrå for de tunge møblene, men ellers har vi flyttet over mye selv. I natt sov vi vår første natt i ny leilighet, og det føltes øyeblikkelig som hjemme 🙂 Taxi ser også ut til å trives veldig godt på Tonsenhagen, og slo seg raskt til ro.

Idag startet jeg dagen med å gå tur i skogen med Taxi og Frida. Utrolig deilig å ha marka utenfor døra, ser frem til mange fine turer langt oftere enn før. Møtte også to ekorn som klatret opp og ned rundt en trestamme.

Forrige helg var det kooikerspesialen i Drammen hundepark. Jeg hadde ikke meldt på Taxi, noe jeg angret litt på i etterkant. Dommeren var nederlandsk kooikeroppdretter, og var svært grundig. Han hadde en rød tråd gjennom hele utstillingen, og likte de litt lettere hundene. En sånn dommer burde jeg absolutt ha stilt for. Men det var morro å se mange kjente og ukjente fjes på utstillingen. Blant annet hadde Marie og Xantos tatt veien fra sørlandet for å komme og se.

Jeg får skrive lit mer senere, er så trøtt og sliten. Over til bilder 😀

 

Sol og sommer 😀 26. mai 2012

Pu ha! Etter en uke på jobb med mye å gjøre og lite tid til å være ut i finværet, er det endelig helg.

Har vært i skogen idag med hundene, og var ute rundt seks timer. Med Frøken Billig i hus er lange turer og slitne hunder det eneste som nytter. Nå har hun stått og vært 110% klar for Taxi en uke, og jeg synes igrunn det begynner å bli på tide at denne løpetiden går over i at hun synes Taxi er motbydelig snart.. Luna har forøvrig sånn smått startet på løpetiden, så hun er hos moren min. To tisper med løpetid sammen med seksuelt frustrert tenåringsgutt blir for mye 😉

 

Vakringen min. 22. mai 2012

Kan ikke noe for det, men jeg synes selv at hunden min er så vakker at jeg innimellom bare blir stående og beundre han, hehe. Så derfor blir dette bare et innlegg med noen bilder av Taxi fra dagens tur 😉

 

Kooikertreff. 21. mai 2012

Igår tok vi turen til Fredrikstad i finværet for å delta på kooikertur. Det var bra oppmøte, med hele 13 kooikere. I tillegg var selvfølgelig Luna med (som var populær blant gutta) og Frida. Frida fikk en tilhenger hun også, valpen Anton – men Frida var ikke helt enig i at dem skulle være bestevenner.

Litt smågnuffing blant gutta ble det, men ikke noe store greier. Taxi var forøvrig veldig glad for å se broren sin Leo igjen. De to har møttes jevnlig, og er alltid glad for å se hverandre.

 

Frida is back! 19. mai 2012

Frida (aka Frøken Fryd) er tilbake, og denne gangen skal hun være her minimum fire uker. Det er bare hyggelig å ha henne her, selv om hun er ganske krevende når det kommer til møte med fremmede folk og hunder. Inne er hun bare superherlig!

Men.. det som ikke var helt etter planen, er at Frida tydeligvis er høyløpsk. Det tok ikke lange tiden før Taxi klarte å sjarmere frøkna, og hun strutter med rumpa og stiller halen villig til side samtidig som hun byr opp til flørt og lek. Taxi var (naturligvis) ekstremt opptatt av henne første timen etter at hun kom, men nå etter en real tur i skogen, har dem begge roet seg godt ned og ligger og sover. Jeg får bare følge godt med på dem til enhver tid, og håpe det ikke går mer enn et par dager før hun synes Taxi er ufyselig og kjefter han vekk. Men jeg må si jeg er litt imponert over at Taxi har klart å roe seg helt ned selv om han nå deler hus med en løpetispe 🙂

Tok lite hundebilder i skogen idag, men møtte på denne vakringen:

Kjæresteparet

 

Norge er et vakkert land. 18. mai 2012

Her går det litt i ett om dagen, med vasking, pakking, planlegging osv. Vi overtar den nye leiligheten 11. juni, og har mye å gjøre de neste ukene.
Blir naturligvis ikke råd til noe ferie i år, så derfor tenkte jeg å dele noen bilder fra fjorårets ferie hvor vi reiste til Dovrefjell og Geirangerfjorden. Det er bare helt utrolig hva landet vårt har å by på av flott natur.

Håper alle har hatt en flott 17. mai feiring 🙂

 

Vi har kjøpt leilighet! 7. mai 2012

Wuuuhu, boligjakten er avsluttet 🙂

Og her skal vi bo; i en superkoselig tre-roms på Tonsenhagen. Her har vi lillomarka som nærmeste nabo, men likevel er det butikker, gode kollektivmuligheter, cafeer og kjøpesenter rett ved. Et stille og rolig område, omtrent et kvarter unna sentrum.

Vi overtar 24. juni, og kan ikke si annet enn at jeg gleder meg! (og det gjør nok Taxi også, som skal få lov til å gå i skogen hver eneste dag :))

 

Gratulerer med 10-årsdagen Luna! 03. mai 2012.

 

Tur til Gressholmen. 1. mai 2012

Taxi har slukna på roverommet, og ikke uten grunn. Med det nydelige, varme sommerværet og fri fra jobb, har vi vært ute på Gressholmen hele dagen (nærmere bestemt seks og en halv time).

Dagen startet med en forsinket buss, og deretter en stappfull t-bane. Både Taxi og Luna oppførte seg veldig bra på t-banen med å forholde seg i ro uten å sutre (Taxi pleier å sutre når han mener han ikke har gått lang nok tur før han kommer på bussen/banen). De hilste på enhver som ville hilse på dem, både voksne og barn, og selv Taxi som kan være littegrann skeptisk til små barn hvis de er for voldsomme, syntes det var helt i orden med tre stykker som koste med han samtidig. Ekstra hyggelig var det å få skryt fra en fremmed dame som syntes jeg hadde så veloppdragne hunder, og som etterpå ønsket oss en strålende dag videre.

Bussen fra byen til vippetangen (hvor båten går ifra) var mer enn stappfull, men vi kom oss såvidt på.

På Gressholmen ble det grilling av verdens beste grillspyd og masse bading fra hundene sin side. Etter at de var blitt klissvåte, og hadde rullet seg litt i fuglemøkk, fant de masse hull i bakken etter jordrotter, og sørget derfor for å bli ekstra gode og skitne ved å prøve å grave dem opp.

Alt i alt, en veldig fin dag 🙂 Men nå er to -og firbente slitne.

Edit: Etter at jeg skrev dette innlegget, sovnet jeg som en stein,og da jeg så meg i speilet innså jeg at jeg burde hatt med solkrem idag.

 

Boligjakt. 29. april 2012

Det er litt stille på bloggfronten om dagen, og grunnen til dette er at Jørgen og jeg bruker mye tid på å lete etter bolig om dagen. Vi har sett gjennom hundrevis av annonser, vært på mange visninger, men har enda ikke funnet noe. Vi er ganske kravstore har jeg funnet ut, samtidig som prisen ikke skal være altfor høy, og da er det neimen ikke lett. Et viktig krav er å ha marka i umiddelbar nærhet, eller i det minste skogområder så og si utenfor døra, og ikke altfor lang gangavstand til østmarka/lillomarka. Samtidig ønsker vi å ha butikker og kollektivtransport i nærheten. Videre er vi på ingen måte opppussingsmennesker eller særlig handy av oss, så vi ønsker noe som ser flott ut, er funksjonibelt og innflytningsklart. Etasje, solforhold, størrelse er også viktig. Å gå massevis av trapper med to hunder frister lite, og leiligheten må være på hvertfall 60kvm. Pluss at vi vil ha treroms, sånn i tilfelle det blir noe familieforøkelse om tid og stunder. En ting til som er et stort pluss i boka er hvis den har “det lille ekstra” i tillegg.

For en uke siden fant vi en leilighet på Lambertseter som egentlig oppfylte alle krav. Vi vant budrunden og ventet i spenning i tre dager på avklaring av forkjøpsrett. Mentalt flyttet vi inn med en gang, så skuffelsen var stor da leiligheten ble tatt foran nesa vår av en med høy ansiennitet som tok den på forkjøpsrett.

Nå har vi klart å snevre oss inn til kun et par områder i Oslo som vi egentlig kan tenke oss å bo. Beliggenheten er noe av det viktigste. Finn.no sjekkes daglig, og nå håper jeg det snart dukker opp en “perfekt” bolig for oss, som vi kan vinne budrunden på, uten at noen med høy OBOS-ansiennitet “stjeler” den fra oss.

Så… over til bilder av de alltid så fotogene og vakre firbente (pluss noen froskebilder):

 

Gratulerer med treårsdagen Taxi! 🙂 21. april 2012

 

En liten oppdatering. 17. april 2012.

Har litt dårlig samvittighet for hvor stille det har vært på bloggen i det siste, men det er mye annet som foregår om dagen. Vi driver blant annet og ser etter et nytt sted å bo, og hadde egentlig håpet at vi skulle vært eiere av en superflott leilighet på Oppsal med skogen som nærmeste nabo igår, men det gikk dessverre ikke som planlagt. Men det dukker nok opp en ny aktuell en snart, er ikke så lett når vi ønsker en litt særegen leilighet, som ikke trenger opppussing, og som i tillegg skal ha marka utafor døren 😉

Ellers er Frida reist hjem etter å ha vært på besøk i tre uker, og det tror jeg Taxi synes er litt deilig. De går fint overens, men Taxi ser ut til å synes at hun er litt dust innimellom, og han virker storfornøyd med å få ha lekene sine i fred. Den siste tiden har han vært utrolig leken og kosete, og er rett og slett bare en veldig glad og fornøyd gutt.

Holder på å lære Taxi nytt triks; å gå på to ben. Han er bare i innlæringsfasen enda, men har et lite filmklipp av han her:

Taxi går på to ben

 

Hyttetur. 8. april 2012

Vi har tilbragt noen dager på hytta til Jørgens foreldre i påsken. Hele fire hunder var sammen, og det gikk helt problemfritt. Taxi lekte med Zara, Zara lekte med Luna, mens Frida – hun ville helst sitte på et fang, rusle på egenhånd eller leke med oss tobente.

På fredag snødde det en del, noe ingen var spesielt begeistret for. Men på lørdagen ble det solskinn igjen og tur ut med båten. Taxi og Luna elsker å være på båt, men den som virkelig nøt båtlivet til det fulle var lille Frida. Ellers har vi spist så mye mat at vi trilla rundt, spilt spill og gjort ting som hører til det å være på hytta.

Så over til bildespam:

 

Litt bilder og film. 2. april 2012

Det er deilig med påskeferie. Man har plutselig så mye tid til å gjøre ting man ellers ikke rekker. Vi drar på hytta senere i uka, men idag har hundene fått løpe fra seg litt energi på et stort jorde. De er nå en fin liten flokk de tre 🙂

Frida fikk dessuten hilse på både en kanin og et marsvin, og hadde det utrolig morsomt med å prøve å få dem i lek. Gnagerne brydde seg ikke stort om henne. Har laget en liten film med de små:

Frida VS kanin og marsvin

 

Gjengen på tur. 31. mars 2012

Vi har vært på en liten tur i skogen med alle tre. Frida storkoser seg på besøk her, og synes det er veldig fint å få være med på lengre turer samen med Luna og Taxi.

 

Agilitytrening og påskehareløp. 31. mars 2012

Vi har smått kommet igang med agilitytreningen igjen. Første trening på 3-4 måneder var forrige torsdag, og det gikk ikke så aller verst. Han var veldig gira, men veldig flink. Vårt store problem er fortsatt det faktumet at han lett kan stikke ut av banen hvis han ser en tispe han har lyst til å hilse på. Utrolig irriterende, og vanskelig å trene bort. Det er ikke alltid han klarer å selvbelønne seg med å stikke av, men de gangene han får det til er nok motivasjon for han. Men vi tar tiden og treningen til hjelp, så skal jeg nok se at jeg får litt mere kontroll over min lille hormonbombe etterhvert 🙂

På torsdag denne uken var det duket for påskehareløp i klubben. Det var satt opp en agilitybane med middels vanskelighetsgrad hvor man midt i banen (etter stigen, men før en tunnel) skulle ta en rockering over hodet, spise en mariekjeks, for deretter å plystre “alle fugler”. Det var rett og slett ikke mulig å klare å plystre med den tørre kjeksen i munnen, så det ble til at de fleste måtte ty til sangstemmen istedenfor. Taxi var ganske vanskelig å få gjennom banen, og jeg måtte jobbe hardt for at han ikke skulle stikke ut. Det var nemlig en tispe med løpetid der, og den hadde Taxi merket for lengst. Men vi kom oss igjennom tilslutt uten at han løp bort til noen andre hunder, og det er en liten seier i seg selv 🙂

Nå er det ikke lenge til utesesongen starter heller, det blir bra.

Men aller først er det påskeferie, og det skal bli godt! 🙂

Fiiin søndagstur. 25. mars 2012

Har ikke stort å skrive idag, men vi har hatt en kjempefin tur i skogen. Dessverre ble det uten Luna, da hun skal tråkke minst mulig ned på poten sin, men Taxi og Frida hadde det uten tvil helt knall 🙂

 

Gressholmen. 25. mars 2012

Igår tok jeg og brodern båten ut til Gressholmen. Jeg synes at det er utrolig deilig å dra ut til øyene i Oslofjorden – en liten tur med ferja, også er man plutselig langt borte fra byens mas og fjas og er heller omgitt av sjø og natur. Taxi og Luna er alltid i ekstase når de skjønner at vi skal dit, for de storkoser seg maksimalt.

Men så ble det brått slutt på morroa da Luna kom opp fra vannet med blodige poteavtrykk. Hun hadde kuttet seg på noe skarpt og fått et dypt potekutt som blødde noe sinnsykt. Innså at dette måtte sys, så jeg ringte verdens snilleste veterinær (min sjef) som lot meg komme inn på klinikken. Luna er ganske så hardfør av seg, og var en kjempeflink pasient. Da hun våknet fra sedasjonen var hun ganske forvirret og nektet å bevege seg med bandasje på benet, men det går veldig fint med henne nå.

 

Frida. 21. mars 2012

Frida er på besøk igjen, og skal bo her frem til neste helg. Har passet henne tidligere også, og det er utrolig hyggelig å ha henne på besøk. Hun er ekstremt leken og kosete, og skal helst være sammen med meg (les: ligge oppå meg) til enhver tid.

Har hatt en fridag fra jobb, og har brukt dagen på å skrubbe gulv og vegger på hverandaen, for deretter å legge gulv. Har ingen planer om å investere de helt store pengene i hverandaen, men det er ihvertfall en stor forbedring med hvite vegger (fremfor grønne..) og treplatting istedetfor lyseblå oppsprekt maling på gulvet. Vi har en stor, flott gassgrill, så nå blir det litt hyggeligere å ta middagen ute i sommer.

 

Søndagstur. 18. mars 2012.

For en fantastisk deilig søndag dette har vært, og det måtte selvfølgelig utnyttes med en lang og helt herlig skogstur i finværet.

Hundene løp løse og storkoste seg, lekte med et par hunder vi møtte på veien, og fikk smake på “real turmat”.

Imorgen er det tilbake på jobb, men Luna skal være med fordi hun skal ta ny blodprøve for å se hvordan det står til med stoffskiftet. Jeg synes ihvertfall at hun er blitt kvikkere etter at hun har stått på medisiner noen uker 🙂

 

Hjem kjære hjem. 17. mars 2012.

Jeg er hjeeeemme!

Etter å ha vært 10 uker i Danmark, kom jeg endelig hjem igjen igår. Det var typisk min flaks at flyet mitt ble kansellert, sånn at jeg var nødt til å mellomlande i københavn, for så å vente tre timer på fly til Oslo. Men jeg kom meg hjem tilslutt.

Hjemme ventet det en pakke i postkassa til meg, med Taxi sin nye sele fra Haqihana. Veldig fornøyd med kjøpet 🙂

Ellers har vi brukt dagen på avslapning og en tur i skogen, og det satt naturligvis Luna og Taxi stor pris på.

 

Tidsfordriv. 14. mars 2012

Taxi nærmer seg tre år, og det er helt utrolig hvor fort tiden går. Men utover en litt mer voksen kropp, har han i grunn og bunn ikke forandret seg så veldig mye fra da han var en liten valp.

Bildene til høyre er mer eller mindre fra “voksenlivet”

 

Taxi på besøk i det store utland. 19. februar 2012

Denne helga er jeg så heldig at jeg har fått besøk av Jørgen og Taxi. Hadde ikke lyst til at Taxi skulle måtte fly, så det ble til at de reiste hit med colorline sin superspeed2. Ferjeturen tok 3 timer og 45 minutter, og Taxi taklet det helt fint, selv om han nok syntes det var rimelig kjedelig å sitte i et bur hele veien. Jørgen lånte et bur på “kennelen” til båten, da ingen av oss likte tanken på at han skulle være alene på bildekket. I buret hadde han teppet sitt hjemmefra samt denne aktivitetsleka, en “treat ball”:

Vel fremme torsdag kveld/natt var Taxi mildt sagt i hundre da han plutselig fikk øye på matmor. Det tok en stund før han klarte å roe seg ned, men han var godt fornøyd med at flokken omsider var samlet igjen, og at han kunne breie seg ut i sofaen med uendelig kos og oppmerksomhet 🙂

Fredag måtte jeg en tur på skolen, men på kvelden var det duket for tv-kveld med dyrepasserne, the voice og senkveld med jentene jeg bor sammen med (pluss noen til). Når 10-12 dyrepleierstudenter er samlet, og alle er en smule underernærte på å kose med hunder, fikk Taxi masser av oppmerksom, noe han satt stooor pris på. Han er ingen reservert kooiker, og alle ble nødt til å få et ørenuss fra han 😉

Lørdag regnet det voldsomt, og vi gjorde egentlig veldig lite utenfor hyttas fire vegger. Vi koste oss med god mat og avslapning, og kjøpte en liten leke til Taxi på dyrebutikken.

Imorgen tidlig reiser gutta igjen, og jeg må ta fatt på siste innspurt. Mange oppgaver, prøver og praktiske prøver gjenstår, men om bare snaue fire uker er jeg ferdig her for denne gang.

 

Hypothyroidisme. 30. januar 2012

Før jul la jeg merke til at Luna var blitt litt tykk i buken, så jeg tenkte at hun bare hadde spist litt mye de ukene hun hadde vært hos mamma i forbindelse med tiden etter jursvulstoperasjonen og under den påfølgende løpetiden. For en uke siden fikk jeg en telefon om at Luna hadde hatt utflod, og at hun var litt daff, og jeg tenkte naturligvis på livmorbetennelse på grunn av tidspunktet. Ordnet en time på klinikken til henne hvor det ble tatt blodprøver for å sjekke blodstatus og generell organstatus, og der stod alt bra til. Dyrlegen syntes likevel buken kjentes stor ut, og mistenkte at hun på et mirakuløst vis var blitt drektig.

Idag tok vi relaxintest (drektighetstest) og røntgenbilde av buken, og hun er ikke drektig. Heldigvis. På en måte hadde det vært koselig med valper og, men hun er altfor gammel (snart 10 år) til å ha et kull. Alt på røntgenbildet så normalt og fint ut, men det viste mye fett i buken.

Tilslutt kjørte vi en stoffskifteprøve, og da fikk vi endelig svar. Luna har fått hypothyroidisme, en tilstand hvor kroppen (skjoldbruskkjertelen) produserer for lite tyroxin – og det forklarer at hun er litt slapp og at hun har lagt på seg mye på kort tid.
Er egentlig veldig lettet, for det er en sykdom som er lett å behandle, selv om hun må bruke medisiner resten av livet 🙂

Forøvrig var Luna som vanlig en strålende og perfekt pasient 😀

 

Hjemme i Norge i weekenden. 29. januar 2012.

Nå er det weekend, som det heter i Danmark, og jeg er hjemme en liten helgetur etter å ha vært flittig student i tre uker. Føler kanskje ikke helt at jeg har tid til å slappe totalt av en helg, men det trengs innimellom, hvis ikke blir jeg brått skolelei 🙂 Farmakologiprøven gikk strålende, så da er det bare å krysse fingrene for at sykdomslære går like bra.

Vi var i skogen både idag og igår. Igår ble ikke turen veldig lang, men idag var vi ute i tre timer hvor vi gikk i bratt terreng og lagde ostepølser på primusen. Men jeg glemte å smøre potene til hundene før turen, så de fikk mye snøklumper mellom tærne. Taxi skal dessuten få en poteklipp etterpå, for han har fire bustete tøfler for øyeblikket.

Tok ingen bilder igår, og lite bilder idag – det er jo så kaldt å ta av seg vottene 😉

 

Kofferten er pakket, klar for avreise. 8. januar 2012.

Dette blir mitt siste blogginnlegg på en stund. Om få timer sitter jeg på flyet til Danmark for å starte på fjerde og nest siste opphold på 10 uker på Hansenberg.

Hundene blir hjemme (Luna hos mamma og Taxi hos Jørgen) da det ikke er tillatt med dyr på skolehjemmet jeg bor på. Gleder meg stort til å bo i en helt ny leilighet sammen med mine gode venninner. Utfordringen blir når sju eller åtte jenter skal dele bad. Mulig det kommer noen oppdateringer fra skolefronten mens jeg er borte, men uansett blir det garantert flere helgeturer hjem til Norge.

Men en skogstur i det nydelige vinterværet har vi fått til idag. Utrolig nok, selv om det var masse folk ute, møtte vi ikke en eneste skiløper i østmarka. Da kan man vel ikke klage? 🙂

Og her er bildene (og ja, gamlemor trenger en klipp:)):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *