Har hatt min aller siste praksisdag på Nordberg Dyreklinikk idag. Utrolig rart at tre år har gått så fort, og at jeg om 10 uker kan tittellere meg dyrepleier. Men det skal bli veldig godt å slippe å måtte bo i Danmark halve året også.

Inatt ble en pinnsvinbaby funnet ute i dårlig behold; dehydrert, kald og nesten livløs. Den hadde munnen full av flueegg, masse lopper og hadde neppe klart seg gjennom natta hvis den ikke hadde fått hjelp. Dessverre er det blitt sånn at pinnsvinet regnes som en utrydningstruet art i Norge, og bestanden har minket utrolig mye de siste årene. Husker før da jeg så pinnsvin omtrent hver eneste kveld på sommeren. Sånn er det ikke nå lenger.

Lille Bolla Pinnsvin var heldig å bli funnet av de rette personene, som sørget for å gi den hjelp fremfor å la den ligge ute og dø.

Veterinær Geir Erik Berge og hans samboer, Tonje, brukte natta på å fjerne flueegg fra munnen, varme den opp og gi den mat og vann med pipette. Den ble også behandlet mot innvollsorm og lopper. Det tok ikke lang tid før den fra å være døden nær, kviknet til live igjen. Idag har Bolla hatt stor matlyst og er veldig pigg, og jeg har hatt gleden av å stelle med Bolla. Planen er at pinnsvinet skal få komme ut i naturen igjen, men først må det bli litt større.

En fin avslutning på tre års praksis på Nordberg 🙂

pinnsvinhjelpen.no kan man lese hva man skal gjøre hvis man finner et pinnsvin i dårlig forfatning.